Следвайте Гласове в ТелеграмПремиерът Николай Денков е обявил принципно съгласие на Австрия за

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПремиерът Николай Денков е обявил принципно съгласие на Австрия за
Коментари Харесай

Епицентър: Денков обявил положително решене за Шенген без да има потвърждение от Виена. Приемането ни още не е сигурно

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Премиерът Николай Денков е обявил принципно единодушие на Австрия за приемане на България и Румъния в Шенген по море и въздух без да има публично удостоверение от Виена, пишат " 24 часа " и epicenter.bg. Към този миг българските управляващи към момента нямат черно на бяло решението на Австрия.

Става ясно, че в последния миг Австрия е втвърдила позицията си по приемането на България и Румъния в Шенген в края на март идната година. Причината била, че държавните управления на Румъния и България са избързали да разгласят постигнатите сделки преди да е финализирана процедурата във Виена.

Първо румънският министър председател Марчел Чолаку късно вечерта в сряда, а в четвъртък сутринта и българският Николай Денков оповестиха за постигнатите сделки за приемането ни в Шенген. Това обаче нарушило първичната сделка с Австрия да изчакат формалното оповестяване на позицията на Виена.

Нови австрийски възражения и причини, оповестени в последния миг, са причина за незабавната среща, която свика в този миг ръководителят на външната комисия в Народното събрание Бойко Борисов. При него в Народното събрание се събраха министър председателят Николай Денков, вицепремиерката Мария Габриел, вътрешният министър Калин Стоянов и финансовият Асен Василев. Всички дружно пробват да убедят австрийците, че не би трябвало да трансформират позицията си в последния миг и би трябвало да разгласят влизането на България и Румъния в Шенген през март.

Борисов и министър председателят Денков изчакват финалната позиция на държавното управление във Виена. Едва тогава ще създадат изказвания.

В 17.00 часа ръководителят на Комисията по външна политика Бойко Борисов стартира работно заседание с министъра на финансите Асен Василев и с министъра на външните работи Мария Габриел с цел да се види по какъв начин да се излезе от конфузната обстановка.

Източници: " 24 часа ", epicenter.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР